Shopify'da Sales Tax Toplamak ve Ödemek

ikas eticaret
ikas eticaret

Semih

Amazon Satıcısı
Aktiflik Süresi
7s 51dk
Merhaba,

Platforma yeni kayıt oldum. Öncelikle burada emeği geçen herkese teşekkür ederim ve hepimiz için faydalı bir oluşum olmasını dilerim.

Bir Amazon satıcısı olarak son suspendlerden ben de nasibimi aldım ve bu süreç bana tek bir pazar yerine bağlı kalmamam gerektiğini öğretti. Shopify planlarım için en iyi seçenek gibi göründüğünden Shopify'ı öğrenmeye çalışıyorum. Aklıma takılan ve cevabını net bir şekilde bulamadığım bir soru sormak istiyorum.

Satış yapmak istediğim ülke USA. Bildiğiniz üzere bir kaç eyalet dışında satılan her üründen satış vergisi olan sales tax toplanıyor. Amazon'da satış yaparken bu sales tax'i toplama ve beyan etme kısmını bizim yerimize Amazon yapıyordu. Fakat Shopify'da bu nasıl işliyor tam olarak anlayamadım. Kullanacağım ödeme alt yapısının bu toplama işini sipariş adresine göre doğru ve rapor şeklinde toplayabildiğini biliyorum fakat ben bu topladığım sales tax'i nasıl ödeyeceğim? Her eyaletin ilgili sitesine ayrı ayrı kayıt mı olmam gerekiyor? Eğey öyleyse her eyaletin kuralları ve son ödeme tarihleri farklı olduğu için bu inanılmaz karmaşık bir süreç halini alıyor. Bunun daha kolay bir yolu yok mu?

Teşekkürler.

benim de merak ettiğim bir konu sürece hakim biri cevaplayabilirse çok guzel olur

Merhaba,

Platforma yeni kayıt oldum. Öncelikle burada emeği geçen herkese teşekkür ederim ve hepimiz için faydalı bir oluşum olmasını dilerim.

Bir Amazon satıcısı olarak son suspendlerden ben de nasibimi aldım ve bu süreç bana tek bir pazar yerine bağlı kalmamam gerektiğini öğretti. Shopify planlarım için en iyi seçenek gibi göründüğünden Shopify'ı öğrenmeye çalışıyorum. Aklıma takılan ve cevabını net bir şekilde bulamadığım bir soru sormak istiyorum.

Satış yapmak istediğim ülke USA. Bildiğiniz üzere bir kaç eyalet dışında satılan her üründen satış vergisi olan sales tax toplanıyor. Amazon'da satış yaparken bu sales tax'i toplama ve beyan etme kısmını bizim yerimize Amazon yapıyordu. Fakat Shopify'da bu nasıl işliyor tam olarak anlayamadım. Kullanacağım ödeme alt yapısının bu toplama işini sipariş adresine göre doğru ve rapor şeklinde toplayabildiğini biliyorum fakat ben bu topladığım sales tax'i nasıl ödeyeceğim? Her eyaletin ilgili sitesine ayrı ayrı kayıt mı olmam gerekiyor? Eğey öyleyse her eyaletin kuralları ve son ödeme tarihleri farklı olduğu için bu inanılmaz karmaşık bir süreç halini alıyor. Bunun daha kolay bir yolu yok mu?

Teşekkürler.
Ürünleri ABD'den mi gondereceksiniz? Yoksa TR veya Çin'den mi? ABD'de depolama yapacak mısınız? Biraz detay verirseniz açıklayayım.

Ürünleri ABD'den mi gondereceksiniz? Yoksa TR veya Çin'den mi? ABD'de depolama yapacak mısınız? Biraz detay verirseniz açıklayayım.
Ürünlerin hepsi ABD’den gönderilecek. Bir kısmı tedarikçiden(USA’den) dropshipping olarak gönderilecek bir kısmı Florida’da depodan gönderilecek.

ABD'den göndereceğiniz için 2 ayrı depomuz varmış konumunda oluyorsunuz.

Öncelikle araştırmanız gereken şey : economic Nexus.

ABD'de satış vergisi toplamanız için her eyaletin satış eşikleri vardır. Yani bu satış eşiğine gelinceye kadar sales tax toplamaniz beklenmez.

Ancak, ürünleri göndereceğiniz yer (buna depo diyorum) sizin bağ kurduğunuz yer olacağı için o eyaletlerde sales tax toplamaniz beklenir.

Shopify kullanıyorsanız shopify tax bu konuda yardımcı olur size. Sadece bir kaç ayarlama yapmalısınız.

Eğer aklınıza takilan konu olursa yazmaya çekinmeyin lütfen.

Merhab,
Bu konuyla ilgili olarak önerebileceğiniz bir mali danışman varmıdır?

Merhaba! ABD’de satış vergisi (Sales Tax) ile ilgili tüm detayları içeren kapsamlı bir yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Öncelikle, şirketinizin bulunduğu eyaletteki vergi sorumluluğunuzu kontrol etmeniz önemlidir. Ayrıca, ürünleriniz başka bir eyalette depoda tutuluyorsa, o eyaletin satış vergisi kurallarına da göz atmalısınız.

Herhangi bir sorunuz olursa, beni etiketleyerek sorabilirsiniz.

İçeriğin tamamını okudum, ilgililer için çok güzel hap bilgiler var fakat non-resident (yerleşik olmayan) olanlar için bilgilendirme yapılmamış. Üretim, depo ve kargo çıkışı Türkiye 'den ise vergilendirme kısaca nasıl olur? diye sormuş olayım bende.

Konuyu görüntüleyenler

Geri