Amazon MCF

ikas eticaret
ikas eticaret

Kaanberk

Amazon Satıcısı
Aktiflik Süresi
4s 21dk
Merhaba,
Shopify mağazası açıp Amazon deposundaki ürünlerimi sipariş geldikçe müşterilere yollamak istiyorum, bu operasyon sizce mantıklı mı? bunu yapan var mı? Maaliyetler konusunda amazon sadece kargoyu mu alıyor yoksa yine bütün komisyonları alıyor mu bu konuda tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?

Yıllar önce ben de aynısını düşünmüştüm. Vazgeçme sebeplerim; karşılama ücretleri, stok maliyeti, gecikebilen gönderiler ve yanlış ürün gönderimi. Mecbur kaldığımda (fiziki depoda ürün kalmadığında) kullanıyorum. Fba ücreti (kargolama) dışında komisyon vs. almıyorlar. Son güncellemeler ile birlikte, Amazon paketiyle gönderilmesin, usps ile gönderilsin vs. gibi seçenekleri de var. Ama düzenli olarak yapılacaksa, 3rd parti depo, breakbulk gibi seçenekler daha mantıklı.

Cevabınız için teşekkür ederim,
Burada karşılama ücreti tam olarak ne oluyor onu detaylandırabilir misiniz?

Merhaba,

Bu konuda daha önce araştırma yapmıştım. Açıkçası eğer firmanız Amerika merkezli ise yani LLC ise şöyle bir durum var. Economic Nexus.

Amazon'un hangi depodan göndereceğini bilemediginiz ve o depoda ürünleriniz bulunduğu için satış vergisi için ekonomik bağ kuruluyor. Yani hemen hemen her eyalette satış vergisi toplamanız gerekiyor.

Böyle olunca ben vazgeçmiştim iş yükü artacağı için.

Merhaba,

Firmam Türkiye'de direkt şahıs firması olarak çalışıyor karşılıklı vergi antlaşması olduğu için sorun olmuyor olması lazım

Merhaba,

Bu konuda daha önce araştırma yapmıştım. Açıkçası eğer firmanız Amerika merkezli ise yani LLC ise şöyle bir durum var. Economic Nexus.

Amazon'un hangi depodan göndereceğini bilemediginiz ve o depoda ürünleriniz bulunduğu için satış vergisi için ekonomik bağ kuruluyor. Yani hemen hemen her eyalette satış vergisi toplamanız gerekiyor.

Böyle olunca ben vazgeçmiştim iş yükü artacağı için.
İngiltere base'li bir şirket için bir sorun olup olmayacağı konusunda kararsız kaldım. Önceden EU ile bu konu hakkında regülasyonlar yaptığını biliyorum ama brexit sonrası bileşik olarak bu konuyu sürdürdü mü yoksa uk bazında tekrar mı yeniledi emin değilim. Güncel bilginiz var mıdır?

İngiltere base'li bir şirket için bir sorun olup olmayacağı konusunda kararsız kaldım. Önceden EU ile bu konu hakkında regülasyonlar yaptığını biliyorum ama brexit sonrası bileşik olarak bu konuyu sürdürdü mü yoksa uk bazında tekrar mı yeniledi emin değilim. Güncel bilginiz var mıdır?
Anladığım kadarıyla amazon.co.uk üzerinden mcf kullanmayi sordunuz.

85.000 £ ne kadar vat kaydina gerek yok.

Bu nedenle yapabilirsiniz.

Anladığım kadarıyla amazon.co.uk üzerinden mcf kullanmayi sordunuz.

85.000 £ ne kadar vat kaydina gerek yok.

Bu nedenle yapabilirsiniz.
tam olarak ifade edememişim hocam.
şirket ingiltere temelli ama amazon usa yapıyorum. aynı şekilde amazon MCF üzerinden shopify da satış yapmayı planlıyordum ama bu tax olayınız soru işareti yarattı. onu çözümleme adına sormuştum.

Tahminlerle yola cikarak şöyle bir yol izleyebilirsiniz.

Muhtemelen İngiltere firmanız için ABD'den ein aldiginizi ve itin ile vergiyi de odediginizi baz alıyorum.

Eğer böyle bir durum varsa ABD'de mukellefsiniz demektir

Bu durumda Nexus isleyecektir.

Ama bu durum yok ise faturalarinizi London merkezli İngiltere üzerinden hazırlayarak sorunsuz yapabilirsiniz.

Aynı durum tr için de geçerli :)

Tahminlerle yola cikarak şöyle bir yol izleyebilirsiniz.

Muhtemelen İngiltere firmanız için ABD'den ein aldiginizi ve itin ile vergiyi de odediginizi baz alıyorum.

Eğer böyle bir durum varsa ABD'de mukellefsiniz demektir

Bu durumda Nexus isleyecektir.

Ama bu durum yok ise faturalarinizi London merkezli İngiltere üzerinden hazırlayarak sorunsuz yapabilirsiniz.

Aynı durum tr için de geçerli :)
Teşekkürler hocam, çok yararlı oldu bizim için.

Konuyu görüntüleyenler

Geri