Amazon Satış Düşüşü

ikas eticaret
ikas eticaret

Kaanberk

Amazon Satıcısı
Aktiflik Süresi
4s 21dk
Merhaba,

Amazonda private label olarak satış yapıyorum, satışlarım hiç anlamadığım şekilde çok dalgalı olarak gerçekleşiyor, dün özelinde sadece 3 adet sipariş geldi, hesabımda bir değişiklik yapmadım, sebebini de anlayamadım sizce neden olabilir?

Prime days sonrası dönemsel düşüyor, herkes alabildiğini aldığı için tekrar satın alma/para harcama psikolojisini bekliyor olacağız

Prime dönemi sonrası ya da öncesi sebeplerden biri olabilir. Şunları da kontrol etmeni tavsiye ederim ;

- Hesap sağlığı
- Stranded inventory ya da herhangi bir listing hatası.
- Return oranları (voice of customer vs.)
- Anahtar kelime sıralamalarındaki durum
- Available stok durumu
- Rakiplerin fiyatları ve indirimleri
- Yeni rakip lansmanı
- Son dönemde gelen bir feedback ya da review
- Buy box kaybetmek (private label olsan da, fiyat politikası vb. durumlardan buybox gidiyor)

Ekim, Şubat gibi aylarda böyle sonuçlar ortaya çıkabiliyor. ABD ekonomisindeki durumun da etkisi var maalesef.

Eğer PPC yapıyorsanız kategori ve KW'e uygun bir strateji belirleyip çok oynamamak lazım. Bunun yanında pazara hakim veya yeni rakipler yüksek PPC ile görünürlüklerini dönemsel olarak artırıyor olabilir.
Bu arada stock out olan bir varyasyonunuz varsa veya herhangi bir ürün sildiyseniz bu da önemli etki yapar.
İade oranınız yükseldiyse bu da etkiler.
Aklıma ilk gelen ve yazılmamış olanlar bunlar.
Önde veya bulunduğunuz yerde kalmak için feedback'lere ağırlık verin. Vine pahalı olsa da boost etkisi yapar.

Konuyu görüntüleyenler

Geri