Prime Day İndirimleri ve Bazı Deals Oyunları

ikas eticaret
ikas eticaret

Oğuzhan Erzin

Amazon Satıcısı
Aktiflik Süresi
1s 23dk
Öncelikle hepinize iyi forumlar diliyorum :)

Sanırım Amazon pazaryeri forumunun ilk konularından bir tanesini açma şerefine nail oluyorum. Madem böyle bir şerefe nail olacağız, içinde bulunduğumuz prime day temasına uygun bir konu açmak istedim. Umarım sizlerin de prime day satışlarınız güzel gidiyordur ve beklentilerinizi bulmuşsunuzdur.

Ben bu Prime Day indirimlerinde geçtiğimiz yıla göre çok daha fazla karşıma çıkan bir problemden bahsedip fikirlerinizi almak istiyorum. Bildiğiniz üzere amazonun deals şartlarında son 30-60 günlük minimum fiyata göre belirli bir oranın altında indirim yapma şartı yer alıyor. Bazı listeleri incelediğimde bu arkadaşların durumunun böyle olmadığını fark ediyorum, Prime Day ile %50 yapmış olarak görünüyorlar ama satış fiyatları indirime girmeden birkaç gün önceki satış fiyatlarıyla aynı tutarda oluyor ama %50 indirim almış olarak görünüyorlar.

Dikkatimi çeken fark, indirimden birkaç gün önce fiyatlarını referans alınmasını istedikleri tutara yükseltip muhtemelen birkaç tane fake order alıyorlar. Amazon bu durumda nasıl 2 gün önceki fiyatı yoksayıp son günkü fiyatına göre indirim verebilir? Bizim listelerimizde 1 ay önce verdiğimiz indirimin altında fiyat verme zorunluluğu tutarken bu satıcılar bunu nasıl başarabilir?

Size aşağıda bir örnek tablo iletiyorum, inceleyip fikirlerinizi bildirirseniz bizler de bilinçlenmiş oluruz.Bilinçlenirken ne olursa olsun bunun amazon politikalarına aykırı olduğunu unutmayalım
:)
Tekrardan forum için iyi dileklerimi iletiyorum, emeği geçenlere teşekkür ederim.

1728494074992

Sabah bunu Twitter'da da gördüm. Bir cevaplayan olursa ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum. Muhtemelen bir trick var bilmediğimiz.

Son 1 Ayın en düşük fiyatını ve ortalama fiyatın en az %20 sini, edit kısmından sale olarak açarsanız ve list price üründe görünür şekildeyse; list price a göre indirim oranı görünür. Yani diyelim ki 30usd lik bir ürününüz var. 20usd ye satıyorsunuz normalde. sale yaptınız ve 15usd ye çektiniz. %50 indirim görünür bu durumda.

Son 1 Ayın en düşük fiyatını ve ortalama fiyatın en az %20 sini, edit kısmından sale olarak açarsanız ve list price üründe görünür şekildeyse; list price a göre indirim oranı görünür. Yani diyelim ki 30usd lik bir ürününüz var. 20usd ye satıyorsunuz normalde. sale yaptınız ve 15usd ye çektiniz. %50 indirim görünür bu durumda.
Peki Dealslarda amazon bu durumu referans fiyat olarak kabul ediyor mu? Sale price'da yapsanız amazon düşük fiyatı gördüğünde onu referans alır diye düşünüyorum. Yani Deals yapmak istediğinizde amazon 15 USD nin altında bir teklif isteyecektir diye biliyorum. Yanlış mı?

Deals için de geçerli mesela aşağıdaki ürün. Gördüğünüz üzere liste fiyatı üzerinden 40% off olarak görünmüş.

Aylık ortalama satış fiyatının %20 altında olması yeterli.
17285418200011728541871422

Deals için de geçerli mesela aşağıdaki ürün. Gördüğünüz üzere liste fiyatı üzerinden 40% off olarak görünmüş.

Aylık ortalama satış fiyatının %20 altında olması yeterli.
Ekli dosyayı görüntüle 8Ekli dosyayı görüntüle 9
Siz bu durumda satıcının listefiyatının 46,99 olduğunu, sale price yaparak düzenli olarak discount yaptığını, özel günlerde liste fiyatı sayesinde sale price olarak satış yaptığı fiyattan prime daye girebileceğini söylüyorsunuz yanlış anlamadıysam. Benim dikkatimi çeken nokta, sizin attığınız listede de adam 1-2 hafta boyunca 27,98 den satış yapıyor, 1 hafta sonra prime day geliyor 27,98 den girmeye devam ediyor.

Siz bu durumda satıcının listefiyatının 46,99 olduğunu, sale price yaparak düzenli olarak discount yaptığını, özel günlerde liste fiyatı sayesinde sale price olarak satış yaptığı fiyattan prime daye girebileceğini söylüyorsunuz yanlış anlamadıysam. Benim dikkatimi çeken nokta, sizin attığınız listede de adam 1-2 hafta boyunca 27,98 den satış yapıyor, 1 hafta sonra prime day geliyor 27,98 den girmeye devam ediyor.
Sadece "Sale price" olarak satış yapsaydı, yalnızca 40% off kırmızı etiketi olurdu. Kırmızı etiketin yanında "Prime Big Deals" görünmezdi. Deals'a katıldığı için bu şekilde görünüyor. Geömiş fiyatlarına baktım, fiyatını ayda 1 hafta yükseltiyor. Sonra 3 hafta düşüyor. Dolayısıyla, indirim yapacağı zaman, 1 aylık ortalama satış fiyatının 20% altına inebiliyor ve etiketi liste fiyatı üzerinden kapıyor.

Sadece "Sale price" olarak satış yapsaydı, yalnızca 40% off kırmızı etiketi olurdu. Kırmızı etiketin yanında "Prime Big Deals" görünmezdi. Deals'a katıldığı için bu şekilde görünüyor. Geömiş fiyatlarına baktım, fiyatını ayda 1 hafta yükseltiyor. Sonra 3 hafta düşüyor. Dolayısıyla, indirim yapacağı zaman, 1 aylık ortalama satış fiyatının 20% altına inebiliyor ve etiketi liste fiyatı üzerinden kapıyor.
Anladım hocam. Bir deneyeceğim, teşekkür ederim yanıtınız için.

Konuyu görüntüleyenler

Geri