Amazon’da FBA Ürünlerinde Fatura Sorunları ve Arbitrage Geleceği

ikas eticaret
ikas eticaret

AydınPamuk 

Moderasyon Ekibi
Amazon Eğitimcisi
Serhat Sönmez'in Amazon Handmade Eğitimi
Aktiflik Süresi
4s 47dk
Amazon’da FBA Ürünlerinde Fatura Sorunları ve Arbitrage Geleceği

Bu yazıda tamamen kendi tecrübelerim ve fikirlerime dayanarak bazı önemli hususlara değineceğim. Amazon to Amazon harici bile olsa, FBA olarak aldığınız ürünlerde fatura şablonları veya web sitelerden aldığınız belgeler, markaların kendisi tarafından gönderilse bile, aslında "fatura" olarak kabul edilmiyor. Son zamanlarda Amazon’dan veya markaların kendi web sitelerinden aldığınız ürünlerin faturalarının bile kabul edilmediği sorunları yaşıyoruz.

Bu sorunun kaynağının, belgelerin ilk aşamada yapay zeka tarafından incelenmesi olduğunu düşünüyorum. Yapay zeka, belgeleri format açısından değerlendiriyor ve uygun bulmadığında otomatik olarak reddediyor. Eğer uygun bulursa, sizi görüntülü görüşmeye ya da gerçek bir müşteri temsilcisiyle muhatap ediyor. Amerika’da ürün tedariğiyle ilgili bu sorunun Ocak ayından sonra çözüleceğini düşünüyorum. Büyük ihtimalle, belgeleri tam olan satıcıların hesapları açılacaktır.

Amazon fatura örneği olarak aşağıda iki resim paylaşıyorum. İkisi de Amazon'dan alınma, tek fark biri Amerika, diğeri ise Almanya faturası.

Arbitrage Bitecek Mi?​

Bir diğer konu da arbitrage'ın sona ereceği korkusu. Evet, bu işte riskler mevcut, diğer her işte olduğu gibi. Bağıran insanları duydukça bu korkuları anlıyorum. Fakat unutmayın ki Amazon, 3PL (üçüncü parti lojistik) satıcılara muhtaç. Amazon, hem bu satıcılardan aldığı komisyonlar, kargo ücretleri, aidatlar hem de dünya devi olma yolunda tedariğin sürdürülebilirliği açısından küçük ve orta ölçekli satıcılara ihtiyaç duyuyor.

Eğer Amazon, küçük satıcılara fırsat vermezse, aylık 50 ve altı satış yapan ürünlerde %30-40 kar marjına talip olacak büyük satıcıları bulamaz. Bizler, Amazon’un değirmenine su taşıyan karıncalarız, fakat milyonlarca karınca var. Amazon, her Q4 döneminde bir satıcı grubuna karşı kısıtlamalar getirir; bu, geçmişte de oldu, gelecekte de olacaktır. Bu eleme yöntemi, İngiltere’deki olaylarla tetiklendi ve ardı ardına yaşandığı için sürekli bir baskı altında hissettiriyor.

Ancak, elenmeden ve yenilmeden ayakta kalabilirsek, başarı kaçınılmaz olacaktır.

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2024-10-17 20.13.56.png
    Ekran Resmi 2024-10-17 20.13.56.png
    175.6 KB · Görüntüleme: 19
  • Ekran Resmi 2024-10-17 20.17.18.png
    Ekran Resmi 2024-10-17 20.17.18.png
    185.6 KB · Görüntüleme: 16
Yeni hesaplarda ürün eklemesinde your accont does not qualify uyarısı veriyor %99 ürünleri listeye bile ekleyemiyoruz bunun çözümünü daha bulamadım.
Yeni hesapları yıldırma politikasıda olabilir

Konuyu görüntüleyenler

Geri